Prima paginaComunicate media Informatii utileUnitati sanitareContactInformatii publiceSitemap

///

Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuta” din Cluj-Napoca (IOCN), in calitate de beneficiar, impreuna cu Directia de Sanatate Publica Bistrita Nasaud, au implementat proiectul „Fii responsabila de sanatatea ta – programe regionale de preventie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului de col uterin – etapa II ­ Regiunea Nord Vest”, Cod SMIS: 140501

Anunt final de proiect


   Platforma Nationala de Pregatire pt. Situatii de Urgenta


Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor 15 Martie

Campania europeana de informare si liber acces la informatii in

domeniul protectiei consumatorilor “InfoCons – protectia consumatorilor”

 


TESTARE GRATUITA BABES-PAPANICOLAU SI HPV IN JUDETUL SALAJ

 

  Avand in vedere prevederile OUG 44/2022, Centrele de vaccinare impotriva COVID-19 si-au incetat activitatea. Activitatea de vaccinare v-a fi preluata de catre medicii de familie treptat, pe masura incheierii contractelor de vaccinare. Pana la finalizarea actiunii de contractare, persoanele care doresc sa se vaccineze (prima doza, doza II, doza booster) se pot adresa medicilor curanti daca acestia au incheiat contract de vaccinare, sau cabinetului SC LASERGO SRL medic titular Iluta Gabriel cu sediul in Zalau str Andrei Saguna nr. 8,  tel: 0260 618395.

Programul  agreat cu SC LASERGO SRL doar pentru vaccinare este urmatorul:

Luni si miercuri intre orele 15:00 – 17:00

Joi intre orele   8:00 – 12:00

Vaccinarea se va face cu vaccinul Pfizer, indiferent daca este doza I, doza II sau doza booster.


Centre de evaluare 
 
Testare rapida in cabinetele medicale medicina de familie 
 
Certificatul digital COVID-19 
 
Formularul digital de intrare in Romania 

Prelungirea activitatii pentru medici, dupa varsta de pensionare
         Avand in vedere prevederile Legii nr.113/2016 pentru modificarea art.391 alin.(8) din Legea nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, “medicii care isi desfasoara activitatea in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate judetene sau a municipiului Bucuresti, direct sau prin intermediul furnizorilor de servicii medicale,   isi pot continua activitatea, dupa implinirea varstei de pensionare, la cerere, cu aviz anual eliberat de directia de sanatate publica judeteana sau a municipiului Bucuresti si de CMR, prin colegiile judetene ale medicilor sau al municipiului Bucuresti, pe baza certificatului de sanatate”
Documentele necesare obtinerii avizului anual de prelungire a activitatii pentru medici, dupa varsta de pensionare si care se afla in relatie contractuala directa sau prin furnizori de servicii medicale, cu casele de asigutrari de sanatate judetene:


Unitati sanitare abilitate de catre Directia de Sanatate Publica Salaj, sa elibereze certificate medicale de tip A5 pentru copiii cu dizabilitati 

In conformitate cu prevederile art.28 din Ordinul nr. 1985/1305/5805/2016 privind aprobarea metodologiei pentru evaluarea si interventia integrata în vederea încadrarii copiilor cu dizabilitati in grad de handicap, a orientarii scolare si profesionale a copiilor cu cerinte educationale speciale, precum si in vederea abilitarii si reabilitarii copiilor cu dizabilitati si/sau cerinte educationale speciale, 

unitatile sanitare abilitate de catre Directia de Sanatate Publica Salaj,sa elibereze certificate medicale de tip A5 pentru copiii cu dizabilitati sunt:

Spitalul Judetean de Urgenta Zalau
SC Salvo-San Ciobanca SRL Zalau

Asociatia Prader Willi din Romania prin Ambulatorul de specialitate NORO Zalau
Centrul de Recuperare, Tratament si Ingrijire "ACASA" Zalau


Ministerul Sanatatii organizeaza concurs de intrare in rezidentiat pe post si rezidentiat pe loc in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie la data de 18 noiembrie 2018. Concursul se desfasoara in centrele universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Târgu Mures si Timisoara. Tematicile concursului de rezidentiat si bibliografia aferents sunt diferite pe domenii.Acestea sunt avizate de catre Colegiul Medicilor din Romania, de catre Colegiul Medicilor Dentisti din Romania, respectiv de catre Colegiul Farmacistilor din Romania, sunt aprobate de catre ministrul sanatatii ai pot fi accesate pe pagina de internet rezidentiat.ms.ro si pe paginile de internet ale universitasilor de medicina si farmacie din Romania. 

Inscrierile pentru concurs se fac prin directiile de sanatate publica, respectiv prin ministerele cu retea sanitara proprie, în perioada 15-26 octombrie 2018, inclusiv. 


Ministerul Sanatatii  organizeaza în perioada 17 octombrie-23 noiembrie 2018 sesiune de examen pentru obtinerea titlului de specialist, pentru medicii, medicii dentisti si farmacistii care finalizeaza pregatirea in specialitate pana la data de 31 decembrie 2018, cu respectarea prevederilor  Ordonantei Guvernului nr.18/2009 privind organizarea si finantarea rezidentiatului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 103/2012, cu completarile ulterioare.

Exceptie de la data de începere a sesiunii de examen face specialitatea Anestezie si terapie intensiva, pentru care examenul se organizeaza la data de 15 septembrie 2018 (sâmbata), simultan cu examenul EDA.


  Ordinul MS nr. 427/11.04.2017 privind constituirea consiliilor de experti pentru evaliarea sectiilor, compartimentelor de obstetrica-ginecologie si nou-nascuti, din sistem public si privat.


 Cabinete medicina de familie

Formular Dare de seama privind principalii indicatori MS-2 (gravide, cronici, vaccinari)  aici 

Formular Dare de seama privind activitatea cabinetului medical MS-60 (consultatii, tratamente, alte activitati) aici

Centralizatorul morbiditatii in cabinetele medicale medicina de familie disponibil aici 


 Spitalul Judetean de Urgenta Zalau 
Masuri pentru cresterea calitatii serviciilor medicale si prevenirea infectiilor nosocomiale  


   Unde si in ce conditii poti fi donator de sange

Pentru a deveni donator de sange trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii:

 • varsta cuprinsa in intervalul 18-60 ani
 • greutate peste 50Kg
 • puls regulat, 60 -100 batai/minut.
 • tensiune arteriala sistolica intre 100 si 180 mmHg
 • sa nu fi suferit în ultimele 6 luni interventii chirurgicale
 • femeile sa nu fie: însarcinate, in perioada de lauzie, in perioada menstruala
 • sa nu fi consumat grasimi sau bauturi alcoolice cu cel putin 48 de ore inaintea donarii
 • sa nu fie sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune, boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine

Donatorii nu trebuie sa aiba sau sa fi avut urmatoarele boli:

 • hepatita (de orice tip)
 • TBC
 • sifilis
 • malarie
 • epilepsie si alte boli neurologice
 • boli psihice
 • bruceloza
 • ulcer
 • diabet zaharat
 • boli de inimã
 • boli de piele: psoriazis, vitiligo
 • miopie forte peste (-) 6 dioptrii
 • cancer

 Centralizatorul morbiditatii in cabinetul medical medicina de familie NOUL FORMULAR in format excel


 Proiect al Comitetului pentru securitate sanitara/sistemul de alerta precoce si raspuns rapid/Declaratie privind Consiliere privind infectia cu MERS-CoV cu privire la calatorii
pentru consultare se poate accesa site-ul CNSCBT sau se poate descarca de aici


  Unitatile medicale autorizate pentru examinarea ambulatorie a candidatilor la obtinerea permisului de conducere si a conducatorilor de autovehicule si tramvaie

In judetul Salaj, unitatile medicale autorizate, in temeiul Ordinului MS nr. 1159 din 31 august 2010, de catre Directia de Sanatate Publica Salaj, pentru examinarea ambulatorie a candidatilor la obtinerea permisului de conducere si a conducatorilor de autovehicule si tramvaie sunt:

 

Noutati:
Comunicate media
Informatii utile
Noutati
Programe de sanatate
Anunturi Concursuri Examene
Recunoasterea diplomelor in UE Atestate studii complementare Certificate
Promovarea sanatatii
Informatii publice
Incidenta imbolnavirilor cu virusul SARS-Cov2
Program audiente:
Director executiv:
Dr. Ligia Marincas
Marti: 13.00 - 15.00
Program de lucru:
Luni - Vineri: 8:00 - 16:00
Promovarea sanatatii:
Made by HaiPeNet